Terveisiä valtuuston kokouksesta ma 20.3.!
Järvenpään kaupunginvaltuusto kokoontui maanantaina 20.3. näin eduskuntavaalien alla kevyemmän asialistan voimin. Valtuuston aluksi kuitenkin haluttiin muistaa kaupunginvaltuutettu Pekka Luukia (SDP), joka on ollut mukana paikallispolitiikassa jo 50 vuotta. On hienoa, että meillä on Järvenpäässä vahvaa jatkuvuutta ja intoa olla mukana vaikuttamassa tärkeisiin asioihin.
Illan tärkein aihe oli Hyvinvointikertomuksen 2022 hyväksyminen. Aihetta meille valtuutetuille pohjusti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaja Kirsi-Marja Karjalainen, joka nosti esiin useita positiivisia asioita, joita Hyvinvointikertomuksesta 2022 käy esiin.
Näitä ovat esimerkiksi se, että koululaiset pääsääntöisesti viihtyvät koulussa ja tuntevat sen turvalliseksi paikaksi, varhaiskasvatuksen asiakastyytyväisyyskyselyissä vanhemmat ovat antaneet hyviä arviointeja, asunnottomien määrä on laskenut ja tupakkatuotteiden käyttö on vähentynyt kaiken ikäisillä kuntalaisilla.
Valtuustoryhmiltä Hyvinvointikertomus 2022 sai toki myös kiitosta, mutta enemmän se herätti ryhmissä ja valtuutetuissa huolta. Erityisesti huoli kohdistui lasten ja nuorten hyvinvointiin.
Meiltä Vihreiltä ryhmäpuheenvuoron piti 1. varavaltuutettu Satu Karjalainen ja hän toi esiin juurikin meidän Vihreiden syvän huolen Järvenpään lasten ja nuorten tilasta.
Lasten ja nuorten yksinäisyyden kokemukset ja ahdistuneisuus on nousussa, samoin fyysisen ja seksuaalisen väkivallan kokemukset. Valtuustosta nousi suuri huoli lasten juurettomuudesta ja toive siitä, että tulevissa Hyvinvointikertomuksissa lisättäisiin mukaan suunnitelmat tulevaisuudelle hyvinvoinnin parantamiseksi.
Muita aiheita oli muun muassa Keski-Uudenmaan sote-yhtymän purkaminen ja vuoden 2022 valtuustoaloitteiden käsittelyn hyväksyminen.
Terveisin Taru Deniz, kaupunginvaltuutettu (vihr.)