Huomenna Keski-Uusimaa on vihreä

Suomessa käydään tammikuussa aluevaalit.

Aluevaaleissa valitaan ensimmäiset hyvinvointialueiden valtuustot. Ne päättävät 1.3.2022 alkaen sosiaali- ja terveyspalveluista ja pelastustoimen tehtävistä alueellaan.

Uusimaa on jaettu neljään hyvinvointialueeseen, joista kukin muodostaa oman vaalipiirinsä. Helsingin kaupunki muodostaa lisäksi oman alueensa, jossa kaupunginvaltuusto huolehtii hyvinvointialueen päätöksenteosta. Muualla Suomessa hyvinvointialueet ovat saman kokoisia, kuin maakunnat.

Tulevan Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen kunnat ja nykyisen Keski-uudenmaan Sote kuntayhtymän, Keusoten kunnat ovat täsmälleen samat kuusi kuntaa: Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Sote-uudistuksen perimmäinen tavoite on kaventaa hyvinvointi- ja terveyseroja, sekä turvata yhdenvertaiset, laadukkaat palvelut kaikkialla Suomessa.

Ehdokasasettelu jatkuu 14.12.2021 saakka

Aluevaalien ennakkoäänestyspäivät ovat 12.-18.1.2022

Vaalipäivä on 23.1.2022.

Keusoten nykyisten palveluiden lisäksi hyvinvointalueelle sulautetaan

  • pelastustoimen tehtävät
  • koulujen oppilashuollon psykologit ja kuraattorit
  • ETEVA:n erityishuoltopalvelut (kehitysvammahoito)
  • Hyvinkään sairaanhoitoalueen erikoissairaanhoito

“Aluevaaleissa ratkotaan muun muassa mielenterveyspalveluiden, neuvolan, terveyskeskusten, oppilashuollon ja ikäihmisten hoivan tulevaisuutta. Hyvinvointialueiden ensimmäisillä valtuustoilla on valtavan tärkeä tehtävä rakentaa palvelut fiksusti, vaikuttavasti, tasa-arvoisesti ja ennen kaikkea ihmisiä varten. Vihreät ehdokkaat sitoutuvat puolustamaan ihmisten yhdenvertaisuutta ja torjumaan koronan syventämää pahoinvointia,” kertoo kansanedustaja Saara Hyrkkö

“Näissä vaaleissa on kyse ennen kaikkea ihmisistä. Suurimmalle osalle meistä sosiaali- ja terveyspalvelut ovat tärkeitä, osalle jopa elintärkeitä, pelastustoimesta puhumattakaan. Hyvinvointialueilla on mahdollista rakentaa saavutettavat ja laadukkaat palvelut, kunhan huolehdimme oikea-aikaisesti toimivasta palvelujärjestelmästä, digitaalisuuden hyödyntämisestä sekä ammattilaisten ja palvelun käyttäjien osallistamisesta,” Noora Koponen sanoo. Koponen on kansanedustaja Espoosta

“Aluevaaleissa ei ole kyse hallintorakenteista vaan meidän jokaisen arjen palveluista. Onko tarjolla matalankynnyksen mielenterveyspalveluita, varmistetaanko että opiskelijahuollon psykologi palvelut ovat riittävät? Etenkin nuorten tarvitsemiin palveluihin tulee panostaa. Kasvattamalla ehjiä nuoria kasvatetaan ehjiä aikuisia,” toteaa Peppi Seppälä.

Seppälä on kaupunginvaltuutettu ja Vihreiden nuorten puheenjohtaja Espoosta.

Vinkkaa ehdokasta aluevaaleihin!

VINKKAA TÄSTÄ!