Järvenpään Vihreät kuntavaaliehdokkaat 2021

150
150Ursula Arsiola

Lähihoitaja, wellness-tradenomi

Kevytyrittäjä / valokuvaaja

Innostun herkästi uusista asioista ja olenkin usein oppimassa tai luomassa jotain uutta muiden ihmisten kanssa. Keskustelen mielelläni mielenterveydestä, oikeudenmukaisuudesta sekä ympäristön vaikutuksesta hyvinvointiin. Koen merkityksellisiksi asioiksi elämässä ihmisten kohtaamisen ja inhimillisyyden.

Pajala

www.ursulaarsiola.fi

151
151Taru Deniz

Kasvatustieteiden kandidaatti

Varhaiskasvatuksen opettaja

Olen 30-vuotias varhaiskasvatuksen opettaja ja 1-vuotiaan äiti. Harrastuksiani ovat jooga, käsityöt, kirjojen lukeminen ja luonnossa liikkuminen.
Luonteeni on avoin, sosiaalinen ja herkkä. Mielipiteitteni taustalla vaikuttaa huoli ilmaston sekä lasten hyvinvoinnin puolesta.

Isokytö

152
152Ari Enqvist

KM, erityisluokanopettaja

JOPO-opettaja

Olen 53-vuotias erityisluokanopettaja. Olen työskennellyt pitkään opetusalalla. Minulla on hyvät tiedot ja näkemystä opetus- ja kasvatusalan sekä kehittämiseen että hyvien käytäntöjen vaalimiseen. Oman musiikkiharrastuksen myötä myös kulttuurin vaaliminen on lähellä sydäntäni.

Kartanon seura / sähköalue

153
153Stanley Festus

Tradenomi Tietojenkäsittely

Konsultti

Laadukas arki – hyvinvointi

Järvenpää

154
154Hanna Graeffe

FM

Kieltenopettaja

Olen 51-vuotias yläkoulun opettaja, kahden nuoren aikuisen äiti ja järvenpääläinen vuodesta 1976. Nyt eka kausi valtuustoa takana. Kaupunginhallituksen jäsen, kirkkovaltuuston puheenjohtaja. Ykkösaltto lauluyhtye Lumen Valossa. Neulon, luen, leivon hapanjuurileipää. Olen utelias ja elämänmyönteinen.

Loutti

155
155Jere Haavisto

Tradenomi (AMK)

IT Operations Manager

Olen luonteeltani rauhallinen, faktoja rakastava ja analyyttinen. Minulla ei ole ehdottomia mielipiteitä, vaan olen aina valmis keskustelemaan sekä muokkaamaan käsitystäni, mikäli asiat ovat hyvin perusteltuja. Uskon siihen, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Katso lisää nettisivuiltani!

Pöytäalho

www.jerehaavisto.net

156
156Sarppa Heiskanen

Sosionomi (AMK), Teatteriohjaaja/Draamakasvattaja

Kotiäiti/ Teatteriohjaaja

Olen 45-vuotias seitsemän lapsen kotiäiti. Ammatiltani olen Sosionomi (AMK) ja Teatteriohjaaja/Draamakasvattaja. Kuntapolitiikassa (Tuusulassa) olen vaikuttanut vuodesta 2008 lähtien. Minulle on tärkeää, että ihmiset tulevat nähdyiksi ja kuulluiksi. “Ei ole olemassa ongelmia, on vain ratkaisuja.”

Loutti

157
157Milja Henttonen

Kauppatieteiden maisteri

Viestintäasiantuntija

Olen 35-vuotias viestintäasiantuntija: feministi, nörtti, pelaan videopelejä ja laulan karaokea. Minulle tärkeitä teemoja ovat ilmastonmuutoksen torjunta, ihmisoikeudet ja saavutettavat matalan kynnyksen mielenterveyspalvelut. Yhdenvertainen ja avoin Järvenpää on kiva kaikille.

Jamppa

158
158Mari Joenpelto

Sairaanhoitaja AMK

Sairaanhoitaja

Järvenpääläistynyt 32-vuotias perheenäiti, jolle toimiva ja huoleton lapsiperhearki, oikea-aikaiset ja yhdenvertaiset sosiaali- ja terveyspalvelut ja ympäristön kunnioittaminen ovat keskeisiä asioita tällä hetkellä elämässä. Toimintaani ja ajatteluani ohjaavat yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Isokytö

159
159Riikka Juuma

Yhteiskuntatieteiden maisteri

Kehittämispäällikkö

Tulin viime vaaleissa ensikertalaisena valituksi ensimmäiselle varasijalle ja viime keväästä alkaen olen muutosten myötä ollut varsinainen kaupunginvaltuutettu. Minulla on kaksi päiväkoti- ja alakouluikäistä lasta, joten tunnen erityisen läheisesti lapsiperhe-elämää ja asioita, jotka tässä elämäntilanteessa ovat tärkeitä. Haluan jatkossakin vaikuttaa siihen, että lasten ääni kuuluisi päätöksenteossa, joka vaikuttaa heidän elämäänsä.

Kyrölä

https://riikkajuuma.wordpress.com/

160
160Ronja Kalenius

Opiskelija

Aurinkoinen, yritteliäs, tulevaisuuteen katseenkohdistava, 18-vuotias, koronaan väsähtänyt opiskelija. Järvenpääläisenä haluaisin toimia kaupunkilaisten äänenä politiikassa, sillä se minua todella kiinnostaa. Politiikan lisäksi olen intohimoinen teatteriharrastaja.

Kinnari

161
161Riikka Karhu

Tradenomi (yamk)

Kehityspäällikkö

Olen alunperin kotoisin Oulusta ja erinäisten mutkien kautta asettunut Järvenpäähän. Perheeseeni kuuluu aviomies, kaksi lasta ja leopardigekko. Olen koulutukselta IT-tradenomi (yamk) ja teen työkseni tietoturvapalveluiden tuotekehitystä. Tästä syystä ihmisten digitaalinen osaaminen ja yhdenvertaisuus on itselleni tärkeä asia. Vapaa-ajalla harrastan kestävyysjuoksua.

Kinnari

162
162Satu Karjalainen

Diplomi-insinööri (Ympäristötekniikka)

Energia- ja ympäristöasiantuntija

Olen aktiivinen perheenäiti ja kestävän rakentamisen asiantuntija, jonka ajattelua ohjaavat ratkaisukeskeisyys, tarpeenmukaisuus sekä taito hahmottaa kokonaisuuksia. Mielestäni hyviä päätöksiä tehdään yhteistyössä ja toisten näkökulmia kuunnellen, mutta realistisuutta ja rajaehtoja unohtamatta.

Satumetsä

www.satukarjalainen.wordpress.com

163
163Riitta Keinänen-Korpela

Luokanopettaja KM

Luokanopettaja, eläkkeellä

Olen 61v. eläkkeellä oleva perheellinen luokanopettaja. Koulutus sekä lasten ja nuorten hyvinvointi ovat minulle sydämen asioita. Vapaa-aikaani kuuluvat opettajasijaisuuksien lisäksi lukeminen, lenkkeily ja harrastajateatteritoiminta. Olen iloinen, luova, innostava, empaattinen, helposti lähestyttävä ja joskus jääräpäinen.

Kinnari

164
164Sipuliina Kinanen

Muotoilija AMK

Opiskelija, yleinen- ja aikuiskasvatustiede, Helsingin yliopisto. Tuntiopettaja, Järvenpään Opisto

Olen paluumuuttanut järvenpääläinen, kahden pienen lapsen äiti, muotoilija ja taideaineiden opettaja sekä yleisen- ja aikuiskasvatustieteen opiskelija. Niin ammatilliset kuin henkilökohtaisetkin kiinnostuksen kohteeni kietoutuvat taiteeseen ja kulttuuriin sekä koulutukseen ja kasvatukseen.

Kinnari

165
165Laura-Maria Korpela

International Tourism Management

Koulunkäynninohjaaja

Olen Laura, Päijät-Hämeestä lähtenyt maalaistyttö joka lähti maailmalle avartamaan elämäkatsomustaan. Kuuden vuoden ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen palasin Suomeen, syynä oli koti-ikävä. Minulle on tärkeintä vakaan onnellisen elämän rakentaminen. Asiat, joita haluaisin parantaa ovat lasten- ja nuorten koulutus, vanhusten hyvinvointi, työttömyyden vähentäminen ja ympäristöystävälliset elintavat.

Kinnari

166
166Katri Kuusikallio

Teologian maisteri

Toiminnanjohtaja, pappi

Rakkaudesta Järvenpäähän – järjen ja sydämen päätöksiä. Välitän heikoimmista ja rakastan luontoa. Olen rohkea ja luotettava, asioihin perehtyvä dialogiosaaja, vahvasti järvenpääläinen – verkostoitunut kansainvälisesti, kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen. Onnellisesti naimisissa, kaksi aikuista lasta.

Keskusta (aiemmin Nummekylä ja Jamppa)

167
167Kirsi Lahtinen

Lähihoitaja, hammashoitaja , ravintolakokki

Hammashoitaja

Hammashoitaja , lähihoitaja , ent.ravintolakokki. Puolison taksiyrityksessä 16 vuotta ennen taksilain uudistusta erinäisissä tehtävissä.
Nykyään työyhteisön kehittäjä , työilmapiiriasiat lähellä omaa sydäntä.
Olen käytettävissä järjestö- ja puoluetoimiin koko sydämestäni eläkeikääni asti .

Loutti

168
168Tomas Lehtimäki

DI

Yrittäjä/geotieteiden asiantuntija

Olen järvenpääläinen geofyysikko ja diplomi-insinööri. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä ja konsulttina erilaisissa maa- ja kallioperätutkimuksissa sekä ydinjätteen turvalliseen loppusijoittamiseen tähtäävissä projekteissa. Mielestäni kunnallispolitiikassa päätöksiä on tehtävä tietopohjaisesti, tutkittuun tietoon tukeutuen, sekä asukkaita kuunnellen ja osallistavaa demokratiaa lisäten.

Loutti

169
169Niilas Lindblad

Tradenomi

Yrittäjä / Järjestelmäasiantuntija

Kaakkolalainen ohjelmistoalan yrittäjä ja perheenisä. Satunnainen kesälampuri ja innokas Tuusulanjärvenkiertäjä, niin pyöräillen kuin veneellä. Ensi kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa, toiveena olla mukana kehittämässä tulevaisuuden vihreää Järvenpäätä.

Kaakkola

170
170Tiia Lintula

TK

Yrittäjä, valtuuston 2. vpj

Olen energinen, analyyttinen ja idearikas ihminen, joka on loputtoman kiinnostunut ymmärtämään miten luonto, ihmiset, kaupungit, talous ja maailma toimivat. Vapaa-aikani kuluu poikani ja koirani kanssa touhutessa, luonnossa liikkuen, lukemisen äärellä, eri tavoin vihertäen sekä pianonsoittoa treenaten.

Tanhuniitty

https://www.tiialintula.fi

171
171Satu Lumme

Tradenomi

Käräjäsihteeri

Olen Järvenpäähän kotiutunut perheenäiti. Olen oma-aloitteinen ja toimeen tarttuva luontoihminen. Arvostan lähimetsien tarjoamia marjastus- ja sienestysmahdollisuuksia. Haluan taata lapsille turvallisen ja yhdenvertaisen oppimisympäristön sekä kehittää paikallisesti arjen kestäviä ratkaisuja.

Ristinummi

www.satulumme.fi/

172
172Toni Majola

Sosionomi (AMK)+ kirkon nuorisotyönohjaaja

Tuottaja, erityisnuorisotyönohjaaja

Olen Järvenpääläinen isä ja nuorisotyön asiantuntija. Toimin tuottajana nuorten eSport-liigassa ja harrastan myös digipelien pelaamista. Jääkiekko on minulle sydämen asia. Haluan, että Järvenpäässä voi harrastaa monipuolisesti. Tämä vaatii alueen yritysten ja järjestöjen yhteistyötä ja tukemista.

Pajala

173
173Ville Mustonen

Kasvatustieteiden kandidaatti (Helsingin yliopisto) sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja (Metropolia AMK)

Luokanopettaja ja teatterialan freelancer

#Oikeudenmukaisuus. Minulla on suuri tarve toimia ihmisten äänitorvena, huolehtia ihmisten välisestä yhdenvertaisuudesta, sekä kasvattaa ja opettaa. Olen asunut Järvenpäässä 31 vuotta. Minulla on kaksi alakouluikäistä lasta. Olen teatterialan ammattilainen. Valmistun keväällä luokanopettajaksi.

Pöytäalho

174
174Harri Myllyniemi

Tutkija

Olen kaupunkia ja luontoa rakastava tuore järvenpääläinen. Työkseni olen tutkijana Suomen ympäristökeskuksessa vesistömallien parissa. Olen neljän lapsen isä. Minuun saattaa törmätä pyöräillessäni Tuusulanjärven ympäri.

Keskusta

175
175Reetta Nick

Sosionomi YAMK

Projektipäällikkö

Olen 36-vuotias kolmilapsisen perheen äiti Ristinummelta. Olen koulutukseltani sosionomi YAMK ja työkseni vedän ruoka-aputoiminnan valtakunnallista kehittämishanketta. Minulle tärkein juttu Järvenpäässä on sujuva ja turvallinen lapsiperheen arki.

Ristinummi

http://reettanick.wordpress.com/

176
176Kristian Niskanen

AV-Alan Yrittäjätaustainen Tuotantotyöntekijä, työsuojeluvaltuutettu.

Laulaja-lauluntekijä

37 vuotias, kolmen lapsen perheenisä.
Perusluonteelta, rauhallinen, harkitseva ja tarkkaileva, muita huomioiva.
Rauhassa olen siis nyt harkinnut ja tarkkaillut, että olisi aika tehdä jotain konkreettisempaa, vielä kun voisi;
ilmaston, luonnon ja ihmisten yleisen hyvinvoinnin hyväksi.

Nummenkylä

https://kristianniskanen.fi/

177
177Jani Nurminen

Kokki, Koulutettu hieroja

Syntyjään Järvenpääläinen 38-vuotias, yhden yläkoululaisen pojan isä. Koulutukseltani olen kokki sekä koulutettu hieroja. Pidän lenkkeilystä, musiikista, kalastamisesta, lukemisesta sekä ruoan laitosta.

Peltola

178
178Lauri Nurro

Tuotantotalouden diplomi-insinööri

B-to-B -markkinointi ja rahoituksen hakeminen

Olen neljättä vuotta Järvenpäässä viihtyvä, syntyjäni vihtiläinen. Ekologinen energiantuotanto on sydämenasia, ja myös työni liittyy siihen. Olen tehnyt monta vuotta vapaaehtoistöitä maahanmuuttajien kotouttamiseksi. Kansainvälisyys on jokapäiväinen osa arkeani niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Keskusta

https://laurinurro.com/

179
179Tuula Piensoho

Kasvatustieteen tohtori, KT

Eläkkeellä

Olen naimisissa, kolmen aikuisen äiti ja kahden lapsen isoäiti, tarkastuslautakunnan jäsen, kasvatustieteen tohtori, aikuiskoulutuspäällikkö ja kouluttaja. Kuorolaulu, tutkimuksenteko, ikäystävällisyyden edistäminen, valokuvat ja kirjallisuus tuovat iloa ja intoa elämään. Kotona asustaa rescuekoira Rufi.

Kaakkola

https://www.facebook.com/piensohotraining

180
180Mikko Päivinen

FM

Aktuaarijohtaja, valtuustoryhmän pj.

Tykkään tutkia ja analysoida. Innostun, kun tuttuun asiaan löytyy uusi ja yllättävä tulokulma. Politiikan fokus pitäisi olla tulevaisuudessa eli lapsissa ja ympäristössä. Korona-aikana mökkihöperöidyn kotonani Kinnarissa puolisoni ja kolmen teinin kanssa. Poistun täältä lähinnä lenkille ja kirjojen avaamiin maailmoihin.

Kinnari

181
181Emilia Raatikainen

Restonomi

Ravintolapäällikkö

Olen kotoisin Savosta ja sittemmin Järvenpäästä kotini löytänyt.Työkokemukseni koostuu pääosin ravintola-alalta,mutta tulevaisuudessa uskon tekeväni toisenlaisiakin töitä.
Vapaa-aikana mm. harjoittelen kuntosalilla ja opiskelen italiaa.Uuden oppiminen ja mahdollisuus valita ovat rikkautta elämässä!

Pajala

182
182Risto Salovaara

Valtiotieteiden maisteri

Eläkeläinen, oto-isännöitsijä

Olen 64-vuotias, VTM. Minulla on yksi lapsi. Eläkkeellä teen isännöitsijä-, ryhmien ohjaaja- ja vapaaehtoistöitä. Olen mukana monissa Järvenpään ja Uudenmaan-Hämeen luottamustehtävissä, esim. kolmessa tarkastuslautakunnassa. Näet minut usein kevyessä liikenteessä, luonnossa ja kulttuuririennoissa.

Loutti

183
183Pasi Solonen

Työvalmentaja

Ohjaaja, lähihoitaja / Sosiaalinen kuntoutus

Olen syntyperäinen Järvenpääläinen. Harrastuksiani ovat kalastus, ulkoilu, retkeily, koiran kanssa lenkkeily, luonnossa liikkuminen ja sukututkimus. Muita kiinnostuksen kohteita ovat historia, tiede, psykologia, filosofia ja teosofia. Pidän vanhoista tavaroista, huonoista vitseistä ja hapankorpuista

Jamppa

https://www.pasisolonen.fi

184
184Jenni Tapaila

Nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja

Koulunkäynninohjaaja

Moi! Olen Jenni. Olen asunut Järvenpäässä 6-vuotiaasta lähtien. Olen harrastanut teatteria ja laulanut kuorossa yli puolet elämästäni. Kotona tykkään lukea, neuloa, virkata ja harjoitella soittamaan pianoa, kitaraa ja ukulelea. Rakastan musikaaleja ja euroviisuja.

Pajala

185
185Tsegu Tesfai

Opiskelija

Olen Tsegu Tesfai Eritreasta. Olen asunut suomessa melkein kolme vuotta ja nyt opiskelen rakennus-alalla. Harrastan liikuntaa.

Jamppa

186
186Pekka Tukonen

Luokanopettaja, Kasvatustieteen Maisteri

Rehtori

Pitkään Järvenpäässä asunut ja työskennellyt luokanopettaja ja rehtori. Tällä hetkellä rehtorina Haarajoella. Pääteemoja: hyvinvoivat koulut, riittävä varhainen tuki, laadukkaat ulkoilu- ja liikuntapaikat. Ilmastoystävällinen kunta on kaikkien etu. Harrastuksina remontointi, liikunta ja kielten opiskelu.

Isokytö

187
187Tanja Vauhkonen

FM

Valmistavan luokan opettaja

Harrastan kestävyysjuoksua ja lähden mielelläni mukaan tempauksiin tai keksin niitä itse – esimerkiksi kun täytin pyöreitä, lähdimme mieheni kanssa junalla Siperian Omskiin ja juoksimme siellä maratonin.

Pajala

188
188Ossi Vähäsarja

Sosionomi AMK

Lastensuojelun sijaishuollon vastaava ohjaaja

Olen lastensuojelun ammattilainen, musavisajuontaja, kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen ja Eteva kuntayhtymän hallituksen jäsen suurella vihreällä sydämellä! Harrastan musiikkia, lenkkeilyä ja pyöräilyä. Aiemmin olen toiminut mm. Järvenpään sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana.

Keskusta

189
189Meeri Väänänen

Filosofian maisteri, FM

Restonomiopiskelija (YAMK)

Upouusi järvenpääläinen, joka rakastaa uuden kotikaupunkinsa lähiluontoa, lenkkipolkuja ja ratsastusmaastoja. Olen töissä hyväntekeväisyyskampanjassa ja tulevaisuudessa haluan tehdä digitaalisista palveluista toimivampia. Minun Järvenpääni on kaikille avoin ja yhdenvertainen.

Jamppa

190
190Emmi Wallin

Sosionomi AMK

Erityisnuorisotyöntekijä

Olen perheenäiti, ikuinen oppija ja yhdenvertaisuuden puolustaja.
Minulle tärkeitä teemoja ovat lapsiperheiden hyvinvointi, nuorten syrjäytymistekijöiden ehkäisy sekä turvalliset oppimis- ja elinympäristöt.
Olen kohtaamisista voimaa saava, vastapainona mökkeilystä nauttiva pohdiskelija.

Keskusta